Rijles bij Autorijschool Boven Y Amsterdam Noord

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Praktijk

                                 Praktijk en examen

Een praktijkles duurt 60 minuten, ook is het mogelijk om 1,5 -2 uur te rijden dit in overleg met de instructeur.

U rijdt met een vaste instructeur en in dezelfde auto, hiermee gaat u ook op examen.

Ook leert u te rijden met een Navigatiesysteem, dit is een onderdeel van het zelfstandig rijden wat tegenwoordig een belangrijk onderdeel is van het praktijkexamen.

Per 1-september 2011 is dit een verplicht onderdeel van de exameneisen geworden.
Tijdens het examen moet u zo'n 10 minuten laten zien dat u "zelfstandig" kunt autorijden. Dit kan door gebruik te maken van een navigatiesysteem, u toets een adres in en moet daar dan naartoe rijden en daarbij alle handeling kunnen blijven uitvoeren die vereist zijn.Of een clusterropdracht, dit zijn 3 tot 5 opeenvolgende opdrachten (alsof u aan iemand de weg heeft gevraagd) en moet u naar het opgegeven einddoel rijden.

Routerijden is het volgen van de anwb borden, u krijgt b.v. de opdracht de borden "Den Haag" te blijven volgen totdat de examinator het weer overneemt.

Of het rijden naar een orientatiepunt, de examinator wijst u b.v. op een hoog gebouw of een windmolen in de verte en u moet daar dan naar toe rijden. In uw zoektocht naar het opgegeven punt moet u dan alle handelingen die nodig zijn om correct en veilig door het verkeer heen te komen blijven toepassen.


Ook een combinatie van deze opdrachten is mogelijk dus het is wel belangrijk dit goed te oefenen, vaak is het eind van deze opdracht voorzien van een situatie dat u de auto moet keren of parkeren en heeft u gelijk 1 van de 2 bijzondere verrichtingen uitgevoerd.

Al met al geen makkelijke opgaves die goed geoefend moeten worden.

                                   
                                                                                                                       


free counter
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu